Перші в Україні роботи-дояри з'явилися на Харківщині. Фото, відео

29.10.2018 16:50 Агропром
Фото: СК Фото: СК
Новітні технології на молочній фермі презентували в Дворічанському районі.

За словами голови Дворічанської РДА Ірини Григоренко, ПСП «Вільшанське», де запровадили нову технологію, входить у першу п’ятірку господарств області, які спеціалізуються на виробництві молока, за продуктивністю дійної череди.

За її словами, нещодавно на фермі запустили нову доїльну станцію — першу в Україні, де працюють тільки два оператори й зовсім відсутні доярки.

Як пояснив менеджер компанії, яка займалася встановленням обладнання Олексій Антонов, особливістю нового залу є те, що тут корови можуть доїтися у будь-який час доби. Також, за його словами, тут створено максимально комфортні умови для корів, що впливає на їх продуктивність.

Коли тварина потрапляє до моноблока, де встановлений доїльний робот, за номером система зчитує дані про неї та висипає порцію прикорму. Робот під’єднує доїльні чаші до вимені, промиває та просушує його, а потім розпочинає процес доїння. Також вона запрограмована таким чином, що у разі, якщо тварина потрапила до боксу, але їй ще не час доїтися, процес не відбувається, і вона відправляється до залу, — розповів Олексій Антонов.

 

Читайте також: Президент призначив нового голову райдержадміністрації на Харківщині

Автор: Марічка Зорняська