Проблеми врожаю. На Харківщині не вистачає овочесховищ та ринка

02.12.2013 11:52 Агропром
http://agravery.com/ http://agravery.com/
Заступник губернатора Харківської області Юрій Сапронов зазначив, що цього року в області овочів і фруктів вироблено на 10 % більше, аніж минулого.

Традиційно на першому місці картопля, якої зібрано понад 1 млн тонн. Разом з тим, постають труднощі зі зберіганням сільгосппродукції та її вартістю. В області функціонують 37 овочесховищ, 20 із них осучаснені й розраховані на 20 тис тонн овочів.

У Вовчанському районі цього року ТОВ «Вовчанський КХП» розпочав будівництво нового елеватора на 54 тис. тонн. Споруду введуть в експлуатацію наприкінці наступного року. А вже цьогоріч у Великобурлуцькому районі Агропромислова асоціація «Агросвіт» введе в дію елеватор для зберігання зернових і олійних культур на 60 тис. тонн. Однак проблема з недостатньою кількістю овочесховищ, зерносховищ та елеваторів в області залишається актуальною.

У продовження сільськогосподарської теми Юрій Сапронов розповів про те, як реалізується проект будівництва в Харкові оптового сільськогосподарського ринку. Для торгового майданчика вже підготовлено місце, є технічні умови, проте відсутній інвестор. Нагадаємо, Харківщина – серед семи областей, де передбачається будівництво великого оптового ринку.

Тетяна Василець, матеріал з газети "Слобідський край" №143 від 30.11.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта