Проект землекористування змусять робити сільгосппідприємства-магнати (ФОТО)

30.10.2012 13:40 Агропром
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
З 1 січня 2013 року має вступити в силу Закон України №1443-VI «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України про збереження родючості ґрунтів».

Як повідомив директор Департаменту з контролю за використанням та охороною земель Державного інспекції сільського господарства України Дмитро Царьов, цей документ дозволить навести порядок в аграрному секторі та, дотримуючись правил сівозміни, раціонально використовувати землі.


- Цим Законом України кожне сільгосппідприємство, яке має в обробітку понад 100 гектарів землі, має зробити проект землекористування, який виготовляють державні або приватні організації, що мають відповідні ліцензії, - підкреслив Дмитро Царьов. - Взагалі в Україні нараховується майже 70 тисяч сільгосппідприємств, які мають в обробітку близько 21,5 мільйонів гектарі землі. І справи з виготовлення цих документів у цілому просуваються надто повільно, а тому керівникам господарств слід активізувати свою діяльність. Ті сільгосппідприємства, що не встигнуть виготовити паспорти землекористування, спочатку отримають приписи, згодом їх будуть штрафувати на суму від 5100 гривень до 8500 гривень. А потім, якщо вони не зроблять необхідний документ, то будуть позбавлені права користуватися землею, поки його не виготовлять.

БІЛЬШЕ ФОТО З ПОДІЇ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта