П'ятдесят тисяч ялинок по 55 грн продадуть лісгоспи мешканцям Харківщини

11.12.2012 13:55 Агропром
http://strana-sovetov.com http://strana-sovetov.com
У Харківській області планують реалізовувати ялинки по 55 грн.

Про це повідомив начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко.

- Ми плануємо реалізувати 50 тис. ялинок з наших підприємств, підпорядкованих управлінню, а також Державному агентству лісового господарства. Але у нас є інші користувачі. Таким чином, планується реалізувати близько 100 тис. ялинок в області, - сказав Сергій Мусієнко.

За його словами, в області уже реалізовано близько двох тисяч ялинок.

Сергій Мусієнко розповів, що ялинок в горщиках цього року на Слобожанщині заготували близько двох тисяч. Проте, за словами головного лісівника області, якщо таких дерев не вистачить, лісівники заготують ще.

- Ціна на такі дерева залежить від виду: чи це ялина звичайна, чи сосна звичайна та розміру. Продаватимуть і за 250 грн, за 150, і за 100, - каже Сергій Мусієнко.

Головний лісівник порадив, аби дерево довше залишалося зеленим і не обсипалося його краще поставити у вологий пісок і час від часі поливати. Тоді сосна зможе простояти в оселі до двох місяців, ялина — до двох тижнів.  При виборі новорічного дерева слід звернути увагу на зріз. Якщо він темний і сухий, то це означає, що ялинка зрізана давно. Білий зріз свідчить  про те, що дерево свіжозрізане. 

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта