Ракетна картопля. На отруєному полігоні висадять овочі

26.09.2013 14:20 Агропром
http://rostok.in.ua http://rostok.in.ua
На місці колишнього сховища меланжу на Харківщині збираються засіяти поле.

Сьогодні під час відеоконференції військовий комісар Харківської області Олексій Середа розповів, що планують зробити на території Шевченкового, звідки нещодавно вивезли останню партію меланжу, що зберігався в Харківській області.

Так, за словами військового комісара, існує два варіанти щодо подальшого використання цих земель.

- Ми дістанемо всі цистерни, які там залишилися. Після цього їх поріжуть і здадуть на металобрухт. А землю рекультивують, тобто верхній шар землі знімуть і перезакопають. І потім ці землі віддадуть для сільгосппризначення, - розповів військовий комісар області.

Другий варіант, на думку, Олексія Середи більш перспективний. Землі передадуть безкоштовно у володіння місцевої влади, яка у свою чергу вже на власні кошти зробить рекультивацію. А цистерни використає для своїх цілей, наприклад, для зберігання чи перевезення паливно-мастильних матеріалів тощо.

Нагадаємо, що 4 вересня в рамках реалізації міжнародного проекту «Україна ОБСЄ» зі складу ракетного палива Сухопутних військ відправили останню партію меланжу кількість 790 тонн. Всього ж за 2012-2013 роки з території Харківщини вивезли 4,8 тис тонн меланжу.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта