Копчена риба до Нового року власними руками. Інструкція від знавців

14.11.2014 13:07 Агропром
fishermenfrompinsk.narod.ru fishermenfrompinsk.narod.ru
Копчену рибу, звичайно, можна купити.

На жаль, при цьому ми ніколи не можемо бути впевненими, що вона якісна, – такий уже це делікатний продукт. Але можна приготувати її й самому, так багато хто й робить. Як зробити коптильню власноруч, дізнавався кореспондент «СК».

Аби не бути голослівними, ми звернулися до того, хто сам змайстрував «копчушку» та випробував її не раз. Умілець Іван розказав, що копчення буває холодним і гарячим. Наш співрозмовник віддає перевагу останньому – і швидше, і така рибка більше йому смакує. Щоб «процес пішов», насамперед потрібне обладнання. Найпростішу коптильню самому можна зробити з металевого бака. Годиться бочка або бак від пральної машини (звичайно, ретельно вичищені, вимиті і знезаражені). Бак ставиться на упори або на цеглу, під ним розводиться багаття. На дно бака насипається тирса фруктових порід дерев, зверху на решітку підвішується риба, а вся конструкція зверху закривається мішковиною – так, щоб «кришка» не злетіла з бака, але й не діставала вогнища.

Недолік цього методу в тому, що температуру всередині бака тяжко контролювати й підтримувати на потрібному стабільному рівні. До того ж, вогнище потребує місця для його розведення і дров.

Як зробити коптильню вдома та приготувати у ній рибку. Повну статю читайте тут

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта