Село майбутнього: чому проект загальмував та коли його відновлять

09.10.2013 13:12 Агропром
http://vkurse.ua http://vkurse.ua
Голова ХОДА Михайло Добкін сьогодні розповів, на якому етапі реалізація проекту “Село майбутнього”.

Губернатор Харківщини повідомив, що всі необхідні документи для початку реалізації проекту “Село майбутнього” мають бути невдовзі підписані.

За його словами, через те, що з цього року на подібні проекти держава може давати гарантію у розмірі 50 млрд грн, інвесторам довелося переписати робочий план. Його Кабмін має затвердити невдовзі.

Сьогодні найбільша складність полягає в отриманні цієї державної гарантії. Для цього приватному підприємству необхідно пройти ряд процедур.

Проте губернатор упевнений, що на найближчому засіданні Кабінету Міністрів питання буде розглянуте, після чого відкриється фінансування проекту.

- Там будуть залучені гарантії іноземних фінансових установ. Процентна ставка буде дуже низькою. Я думаю, близько 4 % річних коштуватиме обслуговування цього кредиту, - розповів Михайло Добкін. - На прикладі “Села майбутнього” ми фактично побудуємо міст для інших компаній, які зможуть після пройденого нами шляху претендувати на отримання державних гарантій і брати довгострокові і низькі кредити.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта