Скільки ярмарків в цьому році пройде на Харківщині?

18.01.2013 14:07 Агропром
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
В Харківській області запланували провести близько п’яти тисяч ярмарків і побити рекорди минулого року, коли на ярмарках вторгували більше 85 млн грн.

У 2012 році на Харківщині було проведено 4949 ярмарків. З них 4442 ярмарки провели в області, 503 – у Харкові. На продовольчих ярмарках було реалізовано продукції на суму 85,8 млн грн. У минулому році цей показник складав 52,9 млн грн, а у 2010 році 47,7 млн грн. На одному тільки Великому Слобожанському ярмарку, який було проведено у вересні 2012 рок на площі Свободи міста Харкова, обсяг продажу склав 7,2 млн грн.
– У 2013 році таких ярмарків буде проведено не менше, ніж у 2012 році, – розповів директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Сергій Авершин – Найближчі ярмарки будуть проведені у обласному центрі напередодні Масляної, потім перед Великою Пасхою...Відмічу, що згідно з вимогами розпорядження голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна продовольчі ярмарки проводяться у вихідні та передсвяткові дні.
Він зазначив, що місце проведення Великого Слобожанського ярмарку, буде визначено у найближчі два місяці. У сільськогосподарських ярмарках на площі Свободи та в інших районах міста беруть участь тільки харківські виробники.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта