Собівартість кілограма курячого м'яса - 17 грн - Харківптахопром

Собівартість кілограма курячого м'яса - 17 грн - Харківптахопром

http://www.vetsfera.ru

Казати, що бізнес із вирощування бройлерів надприбутковий, не доводиться, бо й тут витрати складають доволі значні суми.

Це в першу чергу пов’язано з постійною модернізацією виробництва, закупівлею великої кількості курчат і кормів.

Зараз собівартість кілограма вирощеного м’яса бройлерів складає у середньому 17 гривень. Оптова ціна реалізації становить 20 гривень за кілограм, а роздрібна починається з 23 гривень за кіло курятини.

Рентабельність для птахофабрик не така вже й солідна, а тому дедалі частіше в Україні створюються так званні вертикально інтегровані агрохолдинги, одним з яких є й вищеназваний «Курганський бройлер». Суть полягає в тому, що такі птахокомплекси працюють за перевіреною схемою: від лану до столу. Тобто, на підприємствах запроваджено замкнутий цикл, що дозволяє зменшувати собівартість продукції, а отже – і ціни на курятину для пересічного споживача.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №135 від 10.11.2012

За матеріалами:СЛОБIДСЬКИЙ КРАЙ