Солодка проблема: посадовці просять Кабмін викупити харківський цукор

14.03.2013 14:01 Агропром
http://kp.ua http://kp.ua
Останнім часом непроста ситуація склалася на Харківщині в цукровій галузі, адже переробні підприємства несуть збитки через незадовільну цінову політику на цьому ринку.

Як розповів директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Сергій Авершин, собівартість виробництва цукру зараз сягає до 7 гривень за кг, а ціна його реалізації на роздрібному ринку приблизно на 2 гривні менше. Це ситуація, яка поступово наближається до кризової, а тому негайно треба приймати дієві рішення.

- Керівництво області вже вживає певних заходів, - зазначив Сергій Авершин. - Для розв'язання цієї проблеми нами розроблені два шляхи. По-перше, керівництво облдержадміністрації уже звернулося до Кабміну з пропозицією викупу цього цукру за рахунок державних резервів за ціною не нижче собівартості виробництва. По-друге, це квоти випуску цієї продукції на наступний рік, адже аграріям потрібно знати, скільки їм вирощувати цукрових буряків, а цукрозаводам — на яку кількість буряків їм розраховувати. Адже перевиробництво цукру також нікому не потрібно і разом з цим ніхто не зацікавлений у тому, щоб цукрова галузь занепадала.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта