Свинячий бум очікують в цьому році на Харківщині

17.01.2013 07:05 Агропром
http://k.img.com.ua/ http://k.img.com.ua/
Один з найпотужніших в Україні свинокомплексів планує вчетверо збільшити поголів’я сввиней.

Про це повідомив голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко.
– Завдяки модернізації підприємства у районі було відроджено свинарство. На підприємстві застосовано данську технологію утримання поголів’я. За рік свинокомплекс наростив поголів’я до 15 тис. голів. До кінця року підприємство планує збільшити поголів’я до 60 тис, – сказав він.
Минулого року на Чугуївщині було створено 1047 робочих місць, в основному, завдяки введенню нових потужностей на агрокомбінаті «Слобожанський».
В цьому році на Харківщині очікується значне збільшення поголів’я свиней на ще двох свинокомплексах, побудованих у Нововодолазькому та Барвінківсьому районах. Так у агрофірмі «Світанок», що працює на Нововодолажчині планують до кінця року вийти на повну потужність власного свинокомплексу – 24 тис. голів свиней на рік.
– На свинокоплекс було витрачено близько 20 млн грн. У господарстві вирощують високопродуктивних свиней порід дюрок, йоркшир, велика біла та ландрас. Ми завезли 430 ремонтних свиноматок, з кінця листопада минуло року почався опорос. Зараз ми працюємо на перспективу, а прибуток розраховуємо отримати з червня цього року. Проблем зі збутом немає, бо на наше м’ясо нарікань не було, – повідомив СК керівник агрофірми Олександр Коліснік.
На Барвінківщині також починається «свинячий бум».У Барвінківській РДА повідомили, що в минулому році у надсучасному свинарнику-маточнику, побудованому на базі агрофірми «Лан» за данськими технологіями, отримали не менше 4000 голів поросят. Директор агрофірми Олександр Курочкін розповів СК, що свинокомплекс дає дуже високі показники, результати показують, що цей бізнес прибутковий і можна виходити загальнодержавний ринок, тому у планах сільгосппідприємства, збудувати ще один такий свинокомплекс.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта