Свято зажинків відзначили на Первомайщині

26.06.2012 09:41 Агропром
Первомайщина нарешті дочекалася зажинків – свята, яке віщує початок жнив, найвідповідальнішої для хліборобів пори.

У цьому році перший сніп на озимому полі одного з фермерських господарств району з’явився 20 червня.

До свята хліборобів долучилися депутат Харківської обласної ради Дмитро Добкін, голова Первомайської районної державної адміністрації Віктор Намчук і керівники сільськогосподарських підприємств району.

Звертаючись до присутніх, Віктор Намчук привітав усіх, хто обрав справою свого життя нелегку, але почесну хліборобську працю на землі, цю споконвіку найважливішу професію, на якій тримається й завжди триматиметься світ.

Приєднався до поздоровлення й депутат обласної ради Дмитро Добкін:
– Нехай у ваших оселях живе запашний дух рум’яної паляниці! Мудрості, сили й здоров’я вам і вашим родинам! Нових успіхів на благо Первомайщини та народу України! – побажав він.

Цього року на Первомайщині озимі зернові дозріли на 34,6 тис. га. Основними із зернових культур залишаються пшениця, ячмінь, жито.

Настоятель Храму Казанської Божої Матері отець Іоанн благословив женців на працю, а поле освятив від грому, граду, бурі, зливи й пожежі та на добрий урожай.

За традицією, перший укіс зробили гості – депутат обласної ради Дмитро Добкін і голова районної державної адміністрації Віктор Намчук. Щоб відчути життєдайний дух поля, вони також змогли долучитися до женців.

Свято  проходило  в  атмосфері  піднесеного настрою, а розважали його учасників українськими піснями працівники районного Будинку культури.

Ганна Мураховська, матеріал з газети "Слобідський край" №75 від 23.06.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта