Три господарства Харківщини вже продали своє зерно

08.08.2013 06:42 Агропром
http://www.segodnya.ua/ http://www.segodnya.ua/
Сільгоспвиробниками Харківщини укладено десять форвардних контрактів з Аграрним фондом України на постачання продовольчої пшениці в обсягах 16700 тонн.

На сьогоднішній день, за словами директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталія Панова, умови контракту виконані по трьох господарствах і вже переоформлено 2019,6 тонни зерна.

- Також аграрії укладають форвардні контракти з ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», - зазначив Віталій Панов. - З цього вересня їх укладатимуть вже під урожай 2014 року. Передоплата за 1 тонну зерна становитиме близько 1 тис. грн, а решту грошей сільгоспвиробники отримають при постачанні продукції, в залежності від ринкової ціни на той момент. Це дасть можливість навіть без банківських кредитів закупити насіння, добрива не тільки під посів озимих, а й під весняно-польові роботи.

На думку Віталія Панова, це більш перспективний шлях взаємодії держави і сільгоспвиробників, ніж компенсації за кредитними ставками, тому що, по-перше, гроші можна отримати тоді, коли сільгоспвиробнику це необхідно для того, щоб витримати технологію і отримати більш високий урожай. А по-друге, тому що такі контракти дають гарантію реалізації продукції.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта