Ціни на свіжі молочні продукти зростуть

10.08.2017 12:18 Агропром
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Виробники продукції з незбираного молока, незважаючи на провальні продажі в першій половині літа, зараз дозволяють собі активно включатися в сировинну гонку, піднімаючи закупівельну ціну на молоко.

Стабільно збільшуючи вартість своєї продукції, виробники вже створили певний запас фінансової міцності, оскільки на ринку поки ще не з'явилися нові прайси із сильним зростанням цін, про це повідомляє «Інфагро».

В кінці липня свіжі молочні продукти заводами продаються за:

молоко (2,5 %) в дешевій упаковці (плівці) - 15-18 грн/л,
кефір (2,5 %) - 17,5-19,5 грн/л,
сметана (15 %) - 45-48 грн/кг,
сир (9 %) - 70-90 грн/кг.

«Тренд  поступового, але стабільного зростання цін на свіжі молочні продукти, що намітився, не буде змінений, як мінімум до початку нового сезону, адже сировина буде далі дорожчати і, судячи з усього, досить швидко», - наголошується в повідомленні.

Виробники продукції з незбираного молока в першому півріччі не змогли збільшити продажі. Але кінець зазначеного періоду і зовсім виявився провальним, що спричинило за собою стрімке падіння виробництва.

Минулого місяця порівняно з травнем випуск товарного молока зменшився відразу на 10 %, до 35 тис. т, кисломолочних продуктів - на 4 %, до 34 тис. т, а сирної продукції - і зовсім на 13 %.

У липні кардинального зростання продажів теж не відбулося. Певне поліпшення становища цільномолочників очікується в другій половині серпня, правда, їх успіхи може затьмарити подорожчання сировини, повідомляє «Інфагро».

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта