Ціни на яйця у Харкові знижуються, заявляють у ХОДА

02.04.2015 08:51 Агропром
nnm.me nnm.me
Станом на кінець березня оптово-відпускні ціни на яйця курячі складають 11 грн/дес. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер.

Також він додав, що протягом березня зафіксовано значне зменшення оптово-відпускних цін на яйця. Ціна у січні складала в середньому 13 грн/дес. Динаміка зменшення цін спостерігається і в сусідніх областях, але у Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях відпускна ціна становить 11,54 грн/дес.

«Коливання ціни вплинули і на роздрібні ціни. Так, роздрібна ціна на яйця курячі зменшилася протягом січня-лютого поточного року на 1,7-0,7 % (січень – 14,44 грн/дес., лютий – 14,2 грн/дес.), а в березні ще на 13,2 % і склала 12,24 грн/дес.», - сказав Марк Беккер.
Основними виробниками яєць в області є 3 промислові птахофабрики: ПАТ Крос п/ф «Зоря» Харківського району, СЗАТ «Охоче» Нововодолазького району та СТОВ «Старовірівський птахокомплекс» Шевченківського району.

Як розповів заступник керівника області, за перші два місяці року в області виробили 144 млн штук яєць, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяги виробництва зменшилися на 19,6 %.

«Єдиною об’єктивною причиною такого зменшення є зупинка виробничої діяльності одного з найбільших виробників яєць в області – ТОВ ТБ «Богодухівська птахофабрика» Дергачівського району, питома вага якого у загальних обсягах виробництва по сільськогосподарських підприємствах складала близько 30 %. З минулого року підприємство перебуває в режимі ветеринарної санації та до цього часу ще не відновило виробничу діяльність», - пояснив Марк Беккер.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта