Тваринницький комплекс розбудували молоді спеціалісти під Харковом

18.10.2012 06:21 Агропром
http://www.scotlands-enchanting-kingdom.com http://www.scotlands-enchanting-kingdom.com

Про результати збиральної кампанії та розвиток тваринництва в районі розповів "СК" голова Борівської РДА Микола Кравцов.

Нинішнього року в нас досить висока врожайность зернових – майже по 30 ц/га (вище за середньообласний показник), що дало можливість забезпечити рекордний валовий збір зерна – понад 53 тис. тонн.

При цьому майже вся пшениця першого та другого класу. Найкраще попрацювали колективи господарств «Добробут плюс», «Ізюмське» «Слобода», «Світанок», «Новий шлях», «Акваторія» (керівники відповідно Василь Назарько, Григорій Сало, Богдан Головченко, Тамара Головченко, Олексій Гомон, Олег Назарько).

Заохочуємо ми людей і на розвиток тваринницької галузі, бажаючим виділяємо необхідні ресурси. Приміром, на початку року група молодих людей взяла в Гороховатці в оренду приміщення для утримання, відгодівлі молодняка великої рогатої худоби, попросили виділити землю, адміністрація пішла молодим тваринникам назустріч.

Сьогодні там уже відгодовується 200 бичків, до нового року буде ще стільки ж. Розвивається у нас і молочне стадо у Підлимані, Чернещині, Ізюмському. Що стосується наступного року, то посіяно значну площу озимини – при плані 14,6 тис. га вже майже 15,5 тис. га. Зараз посилено увагу до ефективного використання кожної сотки землі, щоб від неї була висока віддача.

Василь Колісник, матеріал з газети "Слобідський край" №125 від 18.10.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта