У області більше двохсот фермерів можуть отримати державну підтримку

14.11.2018 14:50 Агропром
Фото: ВладТайм Фото: ВладТайм
Звернувшись до свого регіонального Укрдержфонду, фермер зможе отримати пряму безповоротну фінансову підтримку.

Про це під час прес-конференції заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета.

За його словами, фермери отримали два нові види прямих дотацій та спрощені умови участі в існуючих програмах держпідтримки. Йдеться про бюджетну субсидію для новостворених фермерських господарств у розмірі 3 тисячі гривень на 1 гектар. Максимальний розмір цієї субсидії складає 60 тисяч гривень на одне фермерське господарство.

Крім того, бюджетна субсидія надаватиметься на кожного члена ФГ у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму (до 30 000 гривень на одне фермерське господарство).

А поки Міністерство готується оголосити про початок нової хвилі держпідтримки за новими положеннями, на Харківщині вже підрахували, що допомогу на гектар та на члена господарства можуть отримати приблизно 250 сільгоспвиробників. Про це "СК" повідомив директор Харківського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Максим Святченко.

Саме таку кількість ми подали до Міністерства. Це підприємства, які працюють три роки, створені не раніше 1 січня 2016 року. Після запуску процесу в Міністерстві будемо інформувати фермерів про таку можливість, — додає директор Харківського відділення.

Читайте також: За рік Харківщина визначиться, як управляти відходами