У Присяжнюка знову хочуть загнати людей у колгоспи?

19.04.2013 12:10 Агропром
На сьогодні в Мінагрополітики вже розроблені типові моделі кооперативних об'єднань сільгоспвиробників.

Про це сьогодні під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

- Два роки тому за дорученням Президента України Мінагрополітики почало здійснювати реформування аграрної політики, важливою складовою якої став проект  розвитку сільських територій «Рідне село». Головна мета цієї ініціативи – зростання доходів та добробуту сільських жителів через розвиток сільськогосподарської кооперації. Так, Мінагрополітики вже розробило типові моделі кооперативних об'єднань сільгоспвиробників, − зазначив Микола Присяжнюк, повідомляє Урядовий портал.

Очільник відомства наголосив, що на таких моделях селяни зможуть побачити, як організувати ефективний кооператив. Таким чином, вони зрозуміють, як можна спростити отримання необхідних послуг та мінімізувати негативний вплив посередників. А отже отримати вищі доходи.

Також Міністр нагадав, що Мінагрополітики створило 19 регіональних центрів сільського розвитку на базі ВНЗ аграрного спрямування. У них  вже відвідали семінари п’ять із половиною тисяч сільських голів. У цьому році заплановано семінари ще для майже 8000 лідерів громад.

- Крім того, нашими аграрними вишами за сільськими громадами закріплено майже 10 тисяч студентів, які проходять там практику, моніторять ситуацію на селі та допомагають громадам. Вони також приносять у сільські громади актуальну інформацію щодо організації кооперативів, − наголосив Микола Присяжнюк.

Автор: Администратор сайта