У яку суму фермерам обійдеться посівна. Інформація ХОДА

20.03.2014 15:27 Агропром
http://www.investgazeta.net/ http://www.investgazeta.net/
Проведення весняно-польових робіт на Харківщині оцінили у 2,9 млрд грн.

Розрахунки, представлені Департаментом АПР ХОДА, показують, що проведення комплексу весняно-польових робіт обійдеться аграріям на 30 % дорожче, ніж минулого року, – 2,9 млрд грн. Про це повідомив сьогодні в ході наради з представниками банківських установ з питання кредитування сільгосппідприємств у 2014 році в. о. заступника голови ХОДА Ігор Райнін. За його словами, це пов'язано з вартістю паливно-мастильних матеріалів, мінеральних добрив та інших ресурсів.

В. о. заступника губернатора також зазначив, що на державному рівні досягнута домовленість між Міністерством агропромислового розвитку, Національним банком України та провідними комерційними банками країни про підтримку сільгоспвиробника.

У ході наради представники різних банків Харківської області одноголосно підтвердили, що підтримуватимуть агропромисловий комплекс області і розглядають цей напрямок роботи як один з пріоритетних.

- Кожен банк розуміє, що за будь-яких обставин продукти все одно мають бути. Ми не згортали кредитування, а в 2014 році навіть розширили перелік сільгоспзаємників. Ми вважаємо, що сільське господарство завжди було і в будь-якій ситуації залишиться галуззю, яка цікава банкам, – заявив перший заступник голови правління банку «Грант» Володимир Мороз.

Вислухавши зауваження представників банків, Ігор Райнін зазначив, що керівництво області вже зробило ряд кроків, зокрема, в питанні оформлення договорів на земельні паї. Голова ХОДА Ігор Балута дав ряд доручень, мета яких – навести порядок у цій сфері.

Також він висловив упевненість, що банки і сільгоспвиробники зможуть знайти компроміс, при якому фінансову вигоду отримають обидві сторони.

- Я згоден з представниками банківських організацій у тому, що мають бути підготовлені всі необхідні документи для отримання кредитів, і банк повинен мати гарантію повернення своїх коштів і отримання прибутку. Я переконливо прошу банківські організації посприяти сільгоспвиробникам, – зазначив Ігор Райнін.

Джерело: ХОДА
Автор: Администратор сайта