Укргідрометцентр обіцяє Харківщині дощ в кінці тижня

02.07.2012 15:49 Агропром
4-6 липня в східному регіоні, 5-6 частково в Криму та Приазов'ї пройдуть короткочасні грозові дощі

«2-9 липня на території Україні буде переважати суха погода. Лише 4-6 липня в східному регіоні, 5-6 частково в Криму та Приазов'ї пройдуть короткочасні грозові дощі, але їх будуть небагато. 7-9 липня через територію країни, починаючи із західних областей, буде переміщатися грозовий атмосферний фронт. Він зумовить випадання дощів, але також невелика кількість. Крім того, ці явища будуть супроводжуватися шквалистим посиленням вітру до 15-20 м / с », - повідомив  директор Укргідрометцентру І. Кульбіда, пише  сайт МНС України.

Директор Укргідрометцентру зазначив, що в даний час в більшості областей зберігається спека +29 ... +34. Через таких показників температури, за словами Кульбіди, у всіх південних, центральних і східних областях переважає надзвичайна пожежна небезпека.

«Показник пожежної небезпеки в 3-5 разів перевищує критичний рівень. Погодні умови (дощі) призведуть до зменшення ризику виникнення пожеж лише в деяких регіонах, зокрема, в Харківській, частково - у Дніпропетровській та Донецькій областях. В інших регіонах рівень небезпеки буде зростати. З цієї точки зору у західних та північних областях склалися найсприятливіші умови», - підкреслив директор Укргідрометцентру.

Автор: Администратор сайта