Унікальна біосушарка зерна працює в господарстві на Харківщині

19.08.2013 13:37 Агропром
http://www.board.com.ua/ http://www.board.com.ua/
В одному із сільгосппідприємств Вовчанського району придбали високотехнологічну зерносушарку, яка працює на соломі.

Такі зерносушарки в змозі сушити від 2 до 25 тонн зерна на годину, в залежності від модифікації. До того ж, собівартість сушарки в порівнянні з використанням аналога, що працює на дизельному паливі, зменшується в десятки разів. А ще вона прекрасно працює взимку, не боїться дощу, вітру та снігу.

Як розповів директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Панов, останнім часом сільгосппідприємства регіону активніше закуповують зерносушарки різних модифікацій, що дозволяє суттєво економити кошти зокрема при сушці зерна кукурудзи.

- Держава серйозно налаштована на будівництво нових, сучасних елеваторів, - зазначив Віталій Панов. - Справа в тому, що зберігання зерна в зерносховищах у переважній більшості сільгосппідприємств призводить до погіршення його якості. І тут ні про який експорт не може йти і мови, а тому його врешті-решт відправляють на сертифікований елеватор. У цьому році на Харківщині відкрився ще один новий елеватор у Великобурлуцькому районі. Зараз ведемо перемовини ще з кількома інвесторами.

Також Віталій Панов зауважив, що під час збирання зернової кукурудзи у принципі не має бути проблем з її зберіганням на елеваторах. Зараз на них знаходиться понад 820 тис. тонн зерна, а потужності дозволяють зберігати до 2,5 млн тонн зерна.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта