Великий Слобожанський ярмарок: Гори продуктів, цигани та дерево-брехун (ФОТО)

09.09.2013 06:00 Агропром
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

 На вхідних, 7-8 вересня у Харкові пройшло традиційне торгівельне свято.

Усі райони Харківщини, міста обласного значення, підприємства Слобожанщини та навіть гості з Курської області РФ представили себе на ярмарку, який цього року переїхав на Салтівку. Усього понад дві з половиною сотні яток та кіосків пропонувало відвідувачам свої товари, послуги та продукти.

Асортимент великий: м'ясо, сало, олія, молочні продукти, мука та крупи, птиця, жива риба, овочі та фрукти, квіти, саджанці, мед, горілчані вироби, цукерки, одяг та косметика та ще багато чого іншого. Сума завезеної продукції на ярмарок склала понад 4 млн. грн. 


Ціни радували покупців, про що свідчили черги. Так, кілограм картоплі вартував 2, 50 грн, капусти – 1,50 грн, за мішок цукру в 50 кг –  слід було викласти 282 грн, а за кілограм товстолобика – 12 грн, стільки ж і за карасика. Кілограм яблук можна було придбати за 2, 50 грн, сир – 30 грн за кг, а от за літру медовухи просили 35 грн.

БІЛЬШЕ ФОТО З ЯРМАРКУ ДИВІТЬСЯ ТУТ

- Такі ярмарки вже стали традицією. Завдяки таким заходам люди можуть купити продукцію безпосередньо у виробника,  до того ж за цінами, які на 20-30% нижче, аніж на ринку чи в супермаркеті. Сьогодні Слобожанський ярмарок представив виробників та переробників харчової продукції, а також райони з продукцією, яка є їх візитівкою,- сказав Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Віталій Панов.


Своїми талантами та ексклюзивними експозиціями ділилися райони Харківщини.
Гетьманський монетний двір, численні шинки та подвір’я від районів та міст Слобожанщини дивували харків’ян та гостей міста. Конкурсами та лотереями, а також різноманітними смаколиками заохочували представники районів приєднатися до свята. Піднімали настрій співочі колективи, циганський ансамбль «Очі чорні», Пані фуршет, Солоха і її дерево-брехун, чортенята, козаки з Олексіївської фортеці, а ще неймовірні витвори із природних матеріалів, статуї із сіна. Ділилися вміннями гончарі, майстри рукоділля та художнього розпису.

Докладніше про святкування читайте газеті «Слобідський край»

Тетяна ВАСИЛЕЦЬ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта