Відомі райони Харківщини - лідери зі збирання урожаю

06.07.2012 17:07 Агропром
Серед районів, де збиральні роботи проведені вже більш ніж на третину Барвінківській, середня врожайність в якому складає 28,1 центнерів з гектара, Первомайський, з показником 25,2 ц, Балаклійський – 25,1, Зачепилівський – 22.

Про це повідомив "СК" заступник начальника Управління агропромислового комплексу облдержадміністрації Павло Климов.

- Господарства ретельно підготувалися до жнив і в повному обсязі провели весь комплекс підготовчих робіт. Були належно підживленні культури, внесені в необхідній кількості засоби захисту рослин. Запас паливо-мастильних матеріалів дозволив вчасно вивести в поле ефективні зернозбиральні агрегати, - каже Павло Климов.

Він зазначив, що в цьому році на ланах  Слобожанщини буде додатково задіяно близько 390 зернозбиральних комбайнів, у тому числі й Агропромислової корпорації України. Це дозволить своєчасно та без втрат зібрати врожай у визначений термін – 10-12 днів. Павло Климов відзначив, що сільгосппідприємства області поступово продовжують проводити своєрідну технічну революцію  – поповнюють машино-тракторний парк сучасними зарубіжними комбайнами, кількість яких в області наближається до 40% від загальної.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта