VIP-браконьєр Добкін зарибить водосховище

19.04.2013 08:48 Агропром
На найближчій сесії Харківської обласної ради планується розглянути питання щодо виділення коштів для зариблення найбільшої водойми Харківщини – Печенізького водосховища.

Про це розповів голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором».

– У минулому році ми випускали мальків восени. Ми на цій сесії виділяємо достатньо коштів для того, щоб виконати намічені завдання по відродженню водних біоресурсів Печенізького водосховища – будемо зариблювати водосховище навесні та восени.

Губернатор додав, що також налагоджена ефективна охорона водосховища: сотні кілометрів сіток були витягнені та знешкоджені, величезну кількість риби було відпущено.

– Мені здається, що за минулі осінь та зиму, коли ми абсолютно не заборонювали ловити рибу цивілізованим та законним способом, зуміли позбавити шаленого навантаження на водосховище, прибравши звідти браконьєрів з їхніми сітками і іншими засобами вилову риби. По відгуками рибаків, з якими мені доводиться спілкуватися, риби стає все більше, наводиться порядок. Думаю, що в цьому році ми зробимо прорив у збільшенні кількості риби. Але ми не будемо забронювати гуманний, законний спосіб риболовлі, – підкреслив Михайло Добкін.

Нагадаємо, на минулих вихідних губернатор Харківщини був на риболовлі, не дивлячись на те, що вже почався нерест. Рибалив Михайло Добкін на річці Сула, у Полтавській області. Своїм уловом він похизувався на своїй сторінці у соціальній мережі Тwitter. Губернатор спіймав сім судаків.

Пізніше М. Добкін заявив, що сплатить по 55 грн за кожну рибину (судак) та штраф 68 грн. Як розповів губернатор, він з другом рибалили з лодки, загалом вони зловили 10 рибин. Сім судаків зловив Михайло Добкін, три - його товариш. Однак, оскільки лодка належить Михайлу Добкіну, він відчуває свою відповідальність, тому вирішив звернутись до рибінспекторів та сплтити повну суму штрафу самостійно. 

Штраф було сплачено у повній сумі. Доказ цьому губернатор оприлюднив на своїй сторінці у Тwitter.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта