Виробництво м'яса індиків, гусей та качок стимулюватимуть на Харківщині

13.11.2012 13:26 Агропром
Перспективною нішею з точки зору розвитку галузі птахівництва є вирощування курчат для подальшої реалізації їх населенню.

Нині всі комплекси-магнати Харківщини з вирощування бройлерів, якщо не мають своїх дочірніх підприємств-розплідників, законтрактовані з іншими підприємствами з вирощування так званих кроссів.

А для роздрібної реалізації населенню бройлерних курчат суттєво не вистачає, і в районних інкубаційних станціях черги на придбання молодої птиці розписано за рік. Саме тому у «Харківптахопромі» намагаються цю ситуацію докорінно змінити й вишукують оптимальні рішення для задоволення всіх потреб споживачів на селі.

За словами генерального директора Харківської обласної асоціації птахівницької промисловості «Харківптахопром» Вадима Шияна, нині держава серйозно зацікавлена і в подальшому виробництві м’яса індиків, гусей і качок. Є відповідні наміри надати на такі цілі фінансову підтримку як великотоварним, так і середнім і малим виробникам такого дієтичного м’яса.

Звісно, на відміну від тієї ж курятини, м’ясо індиків коштуватиме набагато більше, але держава за свого безпосереднього втручання планує зробити якомога меншою собівартість з тим, щоб ціна була прийнятною для широкого загалу. Ось тоді і в нашій країні не будуть дивиною індики та гуси. Споживач зможе купувати їх не лише на Різдво та інші свята.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №135 від 10.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта