Як перевірити походження новорічної ялинки через SMS (ІНСТРУКЦІЯ, ФОТО)

11.12.2012 15:34 Агропром
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик

Перевірити легальність дерева можна через смс, телефони гарячої лінії та Інтернет-портал.

Як розповів начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко, будь-яка людина зможе перевірити законність продажу ялинки на сайті yalinka.іnfo, де в пошуковій системі слід вказати серію та номер бирки. Система має надати інформацію про область заготівлі та підприємство, яке виростило дерево.


Якщо пошукова система не знайде номеру ялинки, це означатиме, що дерево незаконно зрубане.

- Ви можете зателефонувати на гарячу лінію Державного агентства лісових ресурсів та нашого управління на номер 716-05-52 або на гарячу лінію будь-якого лісгоспу. Ви зможете дізнатися, у якому лісгоспі була вирощена ця ялинка, - розповів Сергій Мусієнко.



Перевірити легальність новорічної красуні можна відразу на ринку. На сайті yalinka.іnfo є програма для мобільних телефонів, яка теж зможе встановити походження дерева.



Окрім того, не відходячи від місця продажу, можна надіслати смс-повідомлення з серією та номером бирки, якою помаркована ялинка, на номер 4443 (1 грн), 4444 (2 грн). Перед серією та номером бирки в смс необхідно набрати слово apmyal (код для мобільного оператора). Між кодом, серією та номером бирки необхідно ставити пробіли. Приклад повідомлення: apmyal ua далру 4000047.Відіславши смс, людина отримає відповідь, де буде вказана інформація про місце і дату заготівлі ялинки, назву підприємства, що виростило дерево та його підпорядкованість.



Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта