Якої якості молоко виробляють на Харківщині. Коментар ХОДА

Якої якості молоко виробляють на Харківщині. Коментар ХОДА

latifundist.com

За перший квартал цього року сільськогосподарські підприємства виробили 54 тис. тонн молока, що на 2,5 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів.

За його інформацією, у виробництві молока на Харківщині лідирують Красноградський, Дворічанський, Ізюмський та Кегичівський райони, в яких обсяги виробництва молока перевищують 15 тис. тонн. 40 % молока, що виробляється господарствами області, – вищого ґатунку, 55 % - першого. 2-3 % молока відносять до класу «екстра», який відповідає європейським стандартам.

Збільшилося у першому кварталі і поголів’я великої рогатої худоби – на 3,3 тис. голів. Зараз в області 100,4 тис. голів, в тому числі 37,6 тис. корів. Надій молока від однієї корови збільшився  порівняно з першим кварталом минулого року на 7,7 % і склав 1466 кг.

Всього, за інформацією Бориса Даниліва, в області 152 господарства, які утримують велику рогату худобу. Молочним скотарством займаються 135 з них. 21 господарство утримує 500 і більше голів.

Тетяна Огородня

За матеріалами:СЛОБIДСЬКИЙ КРАЙ