З вересня ціна на цукор у Харкові зросте до 17 грн - експерт

15.04.2015 09:31 Агропром
bodysport.ru bodysport.ru
16-17 грн за кг цукру нового врожаю – це мінімальна ціна, яка дозволить виживати вітчизняній цукровій галузі, вважає генеральний директор асоціації “Харківцукор” Юрій Ільченко.

Згідно з постановою Кабміну № 189 від 8 квітня, мінімальні закупівельні ціни на цукрові буряки та цукор нового врожаю будуть збільшені на 30 % та 37 % відповідно і складуть 445,87 грн за тонну буряку та 6,5 тис. грн за тонну цукру.

Але, за словами директора асоціації “Харківцукор” Юрія Ільченка, ці ціни не влаштовують виробників, які не збираються продавати буряки менше ніж за 700 грн за тонну.

“Сьогоднішня ціна на цукор є збитковою для виробників, адже за останній рік суттєво збільшилися витрати на виробництво, - пояснює експерт. - Витрати на вирощування цукрового буряку зросли з 13 тис. грн на гектар до 27 тисяч, а подекуди до 30-35 тис. грн. У півтора-два рази збільшилися витрати на енергоносії при виробництві цукру. Сьогодні ціна цукру має бути не менше 13 грн".

Наскільки зросте вартість цукру у вересні, за словами Юрія Ільченка, спрогнозувати важко. Але вона має скласти не менше 16-17 грн за кілограм.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта