За виготовленням молочних продуктів Харківщина посідає четверте місце по Україні
Харківщина поступилася лише Київській, Дніпропетровській та Львівській областям. Також наша область посіла п’яте місце у виробництві молока обробленого рідкого, олії соняшникової нерафінованої та ковбасних виробів.
Як повідомили в облстаті, у минулому році на підприємства області припало 10–18% загальнодержавного випуску: кисломолочних продуктів, макаронних виробів, маргарину і продуктів аналогічних, пива солодового, включаючи безалкогольне і пиво з вмістом алкоголю менше 0,5%, сиру свіжого неферментованого та сиру кисломолочного, круп.
Регіональний випуск молока обробленого рідкого, цукру білого кристалічного бурякового, вод натуральних мінеральних негазованих, ковбасних та хлібобулочних виробів, борошна, олії соняшникової нерафінованої склав 5–9% випуску цих видів продукції в Україні.