Закупівля нової техніки позбавляє людей роботи на селі

25.07.2012 13:14 Агропром
Через закупівлю нової техніки все більше працівників на селі залишаються у жнива без роботи.

Агропромисловий комплекс зараз уже міцно стає на нові економічні рейки, і в кожному господарстві ретельно підраховують гроші, які ніколи зайвими не бувають. А тут ще й нова прогресивна техніка, що прийшла на зміну старим «Нивам» і «ХТЗ»,  сказала своє вагоме слово у скороченні штату механізаторів, які просто стали зайвими, бо одному «Джон Діру» цілком під силу замінити декілька таких агрегатів.

Звісно, на Харківщині, та й зокрема в Золочівському районі, є багато прикладів, коли керівники, щоб не звільняти людей і надалі використовували вітчизняні агрегати. Але якщо вже їх не залишилося, то виникає цілком слушне запитання: куди дітися тим працівникам, які вже в такій кількості непотрібні сільгосппідприємствам?

Голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішній цілком слушно вважає, що слід завжди розраховувати на власні сили, а тому можна створити одноосібне селянське господарство й займатися, припустимо, молочним скотарством. До того ж, і держава зараз надає вагому підтримку через найрізноманітніші дотації.

Ігор Бережний, матеріал з газети "Слобідський край" №87 від 21.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта