Зарубіжні сорти пшениці не вродили на Харківщині - директор Інституту ім. Юр'єва

20.08.2012 13:49 Агропром
Цього року зарубіжні сорти зернових у більшості господарств Харківщини дали поганий врожай.

На Харківщини було засіяно 63 вітчизняних сорти і 17 зарубіжних сорти зернових. Про це сьогодні в ході наради з питань особливостей сівби озимих культур під врожай 2013 року і оптимізації структури посівних площ в Харківській області повідомив директор Інститута рослинництва ім. В.В. Юр'єва НААН України Сергій Попов.

Він зазначив, що для гарного врожаю слід використовувати сорти та гібриди озимої пшениці не нижче другої репродукції. Серед вітчизняних сортів пшениці гарні врожаї дали сорти "Василина" та "Досконала" селекції Інститута ім. Юр'єва.

За словами Сергія Попова, у тих госоподарствах Харківщини, які дотримувались правильної сівозміни, зібрали до 65 ц/га озимої пшениці, до 35 ц/га ярової пшениці, до 58 ц/га кукурудзи на зерно.

Також директор Інституту ім. Юр'єва відзначив, що науковці рекомендують у структурі господаврства мати 50% площ віддавати під посів зернових культур, не більше 15% виділяти під соняшник, залишати якомога більше землі під парами, сіяти тільки по кращих поередниках.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта