Зоопарк під Харковом уже рік не фінансують. Тварин рятують люди

04.08.2014 12:11 Агропром
фото надані співробітниками зоопарку фото надані співробітниками зоопарку
Уже рік як зоопарку при Балаклійській станції юних натуралістів заморозили фінансування.

 Гроші на його утримання виділяють з районного бюджету, але через складну ситуацію в країні казначейство затримує платежі.

Ще кілька місяців тому ми всією областю рятували від голодної смерті тварин із Харківського зоопарку. Зараз справи там налагодилися. За словами директора Олексія Григор’єва, казначейство почало пропускати платежі на основні витрати – корм і «комуналку». А от у районах Харківської області справи йдуть не так добре. Зокрема, катастрофічна ситуація склалася у зоопарку при Балаклійській станції юних натуралістів – комплексній пам’ятці природи місцевого значення «Юннатівська».

Як розповіла «СК» директор станції Людмила Пурдя, з липня 2013 року казначейство повністю заморозило гроші, які надходили на корм тваринам. До Нового року корм зоопарку постачальники давали у борг, але потім поставки припинилися. Наразі борг підприємства сягає 30 тис. грн. Весь цей час тварини виживають лишень за рахунок підтримки Балаклійської районної державної адміністрації, допомоги районних сільгосппідприємств і самих працівників зоопарку – вони купують харчі для підопічних на власні гроші. Щоб якось прогодувати тварин, співробітники також перетворили на город дослідницьку ділянку: засадили її кабачками і гарбузами. Але зараз майже всі заготовлені запаси вичерпано.

– У нас залишилося лише трохи вівса. Більше з кормів нічого немає. Ми днями купили трохи комбікорму, щоб хоча б тиждень протягнути. А що буде далі, я не знаю. Уже немає чим годувати риб, птахів, – розповіла Людмила Пурдя. – Перебиваємося, чим можемо. Хтось щось приносить з дому. Не скажеш же птахам: «Вибач, грошей немає, тому ти сьогодні не обідаєш».

Щомісяця на корм тваринам потрібно близько 5,5 тис. грн.

– Вхід до зоопарку безкоштовний. Брати гроші за квитки, як це є у Харкові, по закону ми не можемо, – сказала Людмила Пурдя.

Наразі проблему вирішено за підтримки райнної адміністрації та фермерських господарств району.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" № 92 від 02.08.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта