АТО на Донбасі. Луганськ під ударом, десятки мирних громадян загинули

18.07.2014 14:29 Суспільство
http://rian.com.ua/ http://rian.com.ua/
Пропонуємо короткий огляд подій на Сході України за 18 липня.

За 17 липня бойовики обстріляли кілька блокпостів сил АТО в Луганській і Донецькій областях, аеропорт Луганська і напали на колону українських силовиків.

Натомість сили АТО здійснили перегрупування, зімкнувши кільце і просунувшись вглиб території, умовно контрольованої терористами, на 10-15 км. На зайнятій території проводиться інженерне обладнання місцевості. 

За 17 липня загинули два українських військовослужбовці і один боєць Нацгвардії. 25 військовослужбовців поранені.

Читайте також: ЛУГАНСЬК ЗАЛИШИВСЯ БЕЗ СВІТЛА, ВОДИ ТА МОБІЛЬНОГО ЗВ'ЯЗКУ
                       АТО НА ДОНБАСІ: НОВІ САНКЦІЇ ТА СТАРІ ОБСТРІЛИ "ГРАДОМ" НАШИХ ВІЙСЬКОВИХ. 11 ЗАГИБЛИХ
                       ХАРКІВСЬКІ СЕРЖАНТ ТА ПРАПОРЩИК ЗАГИНУЛИ ПРИ ОБСТРІЛІ НА КОРДОНІ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
                       ЛУГАНСЬК ОБСТРІЛЯЛИ: ВОСЬМЕРО ЗАГИБЛИХ ТА МАСОВІ РУЙНУВАННЯ (ФОТО)

Україна переходить на найвищий ступінь готовності, у тому числі буде протидіяти подальшим диверсіям і дестабілізації ситуації.

Вранці Авдіївський коксохімічний завод "взяли під охорону" бойовики самопроголошеної Донецької народної республіки. Про це повідомили працівники підприємства.

Вдень бойовики більше двох годин обстрілювали місто Рубіжне в Луганській області.

У Луганську протягом сьогоднішнього дня продовжується інтенсивний обстріл міста. Снаряди падають практично у всіх районах, в тому числі зафіксовані попадання в центрі, в кварталах Південний, Героїв Сталінграда, Гайового, 50-ти років Жовтня, в Кам'янобрідському районі, районі автовокзалу, Лісоторгівельного та інших частинах міста.

Також бойовики зі східних житлових мікрорайонів міста продовжують обстрілювати установкою "Град" аеропорт, який обороняють українські десантники 80-ї повітряно-десантної бригади зі Львова.

За час злочинної діяльності проросійських терористів в Луганську в місті загинули близько 64 мирних жителів. Серед загиблих одна дитина.

Автор: Администратор сайта