Бій за аеропорт. Кіборги дали відсіч росіянам і бойовикам. Хроніка АТО за 15 січня (КАРТА)

16.01.2015 08:28 Суспільство
Протягом 15 січня Україна уважно слідкувала за подіями в аеропорті Донецька. На щастя, атаку відбито, АП контролюють українські військові.

За 15 січня і минулу ніч населені пункти на контрольованій Україною території Луганської області піддалися 32 обстрілам, у тому числі з артилерії, мінометів і Градів. У зоні ураження вогню бойовиків опинилися Трьохізбенка, Кримське, Станиця Луганська, Щастя, Світличне, Чорнухине.

На окупованій території Донбасу розгорнуте військове угруповання чисельністю понад 36 тисяч чоловік. За останні дні на окупованих територіях Донбасу зафіксовано збільшення кількості російських військовослужбовців.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 15 січня.

Протистояння за Донецький аеропорт тривали протягом усього дня, окупанти зазнали сильних втрат.

У першій половині дня у районі аеропорту Донецька терористи готували провокацію проти спостерігачів ОБСЄ та представників спільного центру координації та нагляду за лінією розмежування.

Удень терористи продовжили спроби захопити Донецький аеропорт. Бандити атакували об'єкт за допомогою стрілецької зброї, гранатометів, танків і реактивної артилерії. Удень стало відомо, що захисникам Донецького аеропорту направили допомогу. Кіборги в аеропорту Донецька ввечері пішли в контратаку. Атаку бойовиків успішно відбито. У боях за аеропорт Донецьк загинули двоє кіборгів. Після невдалого штурму Донецького аеропорту терористи намагаються відновити боєздатність.

В ОБСЄ заявили, що Донецький аеропорт обстрілюють з боку житлових кварталів окупованого обласного центру та околиць міста.

Бойовики продовжили інтенсивно обстрілювати населені пункти на контрольованій Україною території Луганської області з артилерії, мінометів і систем Град.

У Донецьку за 14 січня в результаті обстрілів загинув один і отримали поранення п'ять мирних жителів.

Протягом 14 січня терористи тричі потужно обстріляли Щастя з боку Веселої Гори (контрольована бойовиками територія). Загинув мирний житель, поранено двоє.

Спостерігачі спеціальної місії ОБСЄ на південному сході України підтвердили, що автобус з мирними жителями в районі Волновахи був обстріляний з установки Град. Це спростовує версію проросійських терористів про те, що по автобусу стріляли з автоматичної зброї.

Дванадцятий за рахунком конвой "білих" вантажівок з Росії з так званою гуманітарною допомогою для жителів окупованих районів Донбасу буде відправлений у кінці січня або початку лютого.

В результаті активізації російських бойовиків на сході України за 14 січня вбито двох українських військовослужбовців, четверо отримали поранення.

Бойовики розгорнули артилерію на Єнакієво і Донецьк.

У Донецьку бойовики на джипі врізалися в автобус, є жертви і багато постраждалих. У Донецьку практично по всьому місту почалися перебої з електропостачанням.

У районі Дебальцевого відбулося велике збройне протистояння між силами АТО і терористами.

Терористи випалили центр Кримського Градами, пошкоджено та зруйновано три десятки будинків.

У полоні у бойовиків залишаються понад 600 українців, повідомив Президент України Петро Порошенко.

Автор: Администратор сайта