Бійці батальйонів «Харків-1» і «Слобожанщина» планують навести порядок в місті

23.04.2015 09:33 Суспільство
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
«Харків-1» і «Слобожанщину» називають одними з найкращих спецбатальйонів міліції. Їм нещодавно виповнився рік, шість місяців із яких проведені в зоні АТО.

Тепер бійці кажуть, що наведуть лад у рідному місті.

Формування батальйонів «Харків-1» і «Слобожанщина» почалося в середині квітня минулого року. Міліцейське керівництво набирало людей переважно з бойовим досвідом або досвідом служби в правоохоронних органах. Але серед добровольців були й цивільні – спортсмени, тренери... Словом, кремезні хлопці. Очолили батальйони два брати – Андрій та Сергій Янголенки.

Майже все літо бійців готували на спеціальних полігонах, де умови були наближені до бойових. Навчалися стріляти, долати лінію перешкод, звільняти полонених, вести рукопашний бій. Новобранцям було непереливки, адже майже щодня були марш-кидки на 10 км.
Наприкінці серпня відбулося перше військове відрядження – у Волноваху Донецької області. Серед зброї – автомати, гвинтівки та гранатомети. Головна задача – зупинити ворога. Хлопцям це вдалося.

З 27 серпня по 2 вересня бійці «Харків-1» та «Слобожанщина» самотужки боронили стратегічно важливий форпост – Волноваху. Хлопці зайняли оборону, замінували небезпечні напрямки і почали знищувати диверсійні групи противника, які час від часу намагалися прориватися. Бойові сутички не припинялися декілька днів. Спецбатальйони задачу виконали – ворог не пройшов, при цьому втрат харків’яни не зазнали. 2 вересня на підмогу прийшли підрозділи ЗСУ та прикордонники.

На рахунку «Харків-1» та «Слобожанщини» багато вдалих спецоперацій. Серед них і визволення з полону терористів полковника СБУ. Операцію проводила зведена диверсійна група батальйонів. Відхід бійців прикривала Інна Янголенко, дружина комбата «Слобожанщини».

Інна від уваги преси ніяковіє. Лишень каже: готова і надалі служити Батьківщині. Але для цього жінці спочатку потрібно видужати, наразі вона проходить курс лікування після травм, яких зазнала під час вибуху авто. Нагадаємо, у березні авто, в якому було подружжя Янголенків, підірвали терористи.

– Уже всі осколки з мене дістали, на курок вправно можу натискати, тож нехай вороги ховаються, – сміється командир «Слобожанщини». – Зараз плани – навести лад у рідному місті, також наша група захоплення висувається в зону АТО, там вона проводитиме точкові спецоперації.

Юлія Шматченко, матеріал з газети "Слобідський край" №48 від 23.04.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта