Блокування гуманітарки та загроза прориву лінії фронту. Хроніка АТО за 16 грудня (КАРТА)

17.12.2014 08:37 Суспільство
www.dialog.ua www.dialog.ua
Генеральний штаб Збройних Сил України не виключає відновлення активних воєнних дій у зоні АТО і здійснення терактів з боку бойовиків на об'єктах стратегічного значення.

Проукраїнські партизани атакували вузол зв'язку російських військ на північ від Новоазовська.

В Україні необхідно провести четверту чергу часткової мобілізації. Про це заявив начальник Генштабу Віктор Муженко.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 16 грудня.

Населений пункт Гранітне - це наймовірніше місце, де російсько-терористичні війська можуть зробити прорив. Про це повідомляє прес-служба полку "Азов".

На сьогоднішній день епіцентром подій в зоні АТО залишається міжнародний аеропорт "Донецьк". У загальній складності за першу половину дня 16 грудня терористи вісім разів вели обстріл позицій українських військ.

За день терористи обстріляли позиції сил АТО 12 разів.

СБУ готова до обміну бойовиків на полонених у форматі "всіх на всіх". Складено список з 225 затриманих, яких СБУ готова передати в обмін на громадян, які опинилися в полоні у бойовиків (684 людини).

Контррозвідка СБУ затримала на контрольованій українськими військовими території групу бойовиків, які здійснювали терористичну діяльність в Донецькій області.

У Дебальцевому почалася ротація тристоронньої контактної групи, яка веде переговори про припинення вогню в зоні АТО. Українську частину групи очолив представник Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Олександр Розмазнін.

На Дебальцевському плацдармі в районі Нікішиного і Чорнухиного російсько-терористичні війська отримали підкріплення у вигляді декількох "новостворених" рот "козачої гвардії".

Російське військове керівництво висунуло претензії до керівництва ДНР щодо зриву завдання щодо створення т. зв. "армії Новоросії".

У районі Бахмутської траси спостерігається переміщення бронетехніки і САУ бойовиків з лінії зіткнення з українськими військами в район Алчевська та західніше Луганська.

У зоні проведення АТО в понеділок виявлена диверсійно-розвідувальна група бойовиків у складі 12 осіб, яка мали намір проникнути в тил українських військ у районі населених пунктів Голубівське-Новотошковка (Луганська область).

Озброєні бойовики викрали арсенал зброї та три броньовані автомобілі з двох філій Ощадбанку в Алчевську та Свердловську Луганської області.

В ході закритої наради під керівництвом голови екстремістського угруповання ЛНР Ігоря Плотницького "контррозвідка ЛНР" попередила про можливість "голодних бунтів" місцевого населення.

В результаті недотримання терористами режиму припинення вогню в зону ураження напередодні потрапили позиції сил АТО в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Трудове, Дебальцеве, Чорнухине. 

 

Батальйон "Айдар", що знаходиться в підпорядкуванні Генерального штабу Збройних Сил України, до кінця року буде реорганізовано.

Бойовики ЛНР приступили до "націоналізації" банків на окупованій території.

"Гуманітарні конвої" українських олігархів не потраплять в Донбас, поки не будуть звільнені всі українські заручники. Про це заявив народний депутат, засновник батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

Порошенко наполягає на тому, щоб гуманітарну допомогу доставляли в Донбас адресно.

Автор: Администратор сайта