Бойовика-втікача та мисливця за вояками затримало СБУ у Харкові

16.06.2014 06:08 Суспільство
http://cit.ua/ http://cit.ua/
12 червня співробітники СБУ затримали 30-річного харків'янина, який вербував найманців для участі в бойових діях на сході України на боці "ополчення".

 За словами зловмисника, в середині березня він приїхав у Донецьк, де був завербований представниками спецслужб Російської Федерації. Пройшовши навчання основ ведення розвідувально-підривної діяльності, харків'янин вступив до лав незаконного збройного формування, яке діяло на території Донецької області і підпорядковувалося російській спецслужбі.

Читайте також: ХАРКІВСЬКІ МНСНИКИ ВИВОЗЯТЬ ЛЮДЕЙ З ДОНБАСУ ЛІТАКАМИ ТА АВТОБУСАМИ
                      СПОГАДИ БІЖЕНЦІВ ЗІ СЛОВ'ЯНСЬКА. ЯК ЖИЛИ ПІД БОМБАМИ І ЩО ДУМАЮТЬ ПРО ПОВСТАНЦІВ (ФОТО)
                      ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ЗІ СЛОВ'ЯНСЬКА ПРИЙНЯЛИ У БОГОДУХІВСЬКОМУ ДИТЯЧОМУ ТАБОРІ (ФОТО)

Встановлено, що бойовик безпосередньо брав участь у чергуванні на блокпостах, а також доставляв незаконно затриманих мирних громадян у захоплену терористами будівлю управління СБУ. Крім того, за завданням своїх кураторів зловмисник вербував громадян України, які потім вступали до складу незаконних збройних формувань. З цією метою він приїхав до Харкова, де був затриманий.
СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України

Співробітники СБУ 13 червня на вокзалі Харків-Пасажирський затримали одного з керівників так званої групи бойовиків Чечена.

Як розповів начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, затриманий з позивним Нерпа виконував у злочинній групі функції гранатометника і брав активну участь у збройному протистоянні проти українських військових на Сході України.

Чоловікові - 51 рік, він житель Маріуполя. Він планував втекти з України в Білорусь поїздом міжнародного сполучення Маріуполь - Барановичі, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Крім того, встановлено, що він перебував у загальнодержавному розшуку за підозрою у скоєнні розбою, грабежу, незаконного заволодіння транспортним засобом і т. п.

.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта