Бойовики готують "контрнаступ". Хроніка АТО за 19 січня (КАРТА)

На території Донецького аеропорту триває ведення активних дій із звільнення об'єктів, захоплених терористами. Противник зазнає істотніих втрат в живій силі і техніці.

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про часткову мобілізацію". Мобілізація буде проведена в три черги протягом 210 днів з моменту вступу указу в силу. Указ набирає чинності з дня опублікування.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 19 січня.

Оголошені в суботу домовленості про припинення вогню в Луганській області на період Водохреща (18 і 19 січня) зірвані бойовиками.

У зоні проведення антитерористичної операції більше 50 установ охорони здоров'я частково або повністю зруйновані, від 30 до 70 % медичних працівників покинули зону АТО або загинули.

Обстріли проросійських терористів, які з новою силою відновилися в Горлівці Донецької області на минулих вихідних, забрали життя трьох городян. Ще 17 мирних жителів отримали поранення різного ступеня тяжкості.

За 18 січня терористи обстріляли сили АТО і мирні населені пункти 99 разів. Бойовики обстріляли українських прикордонників у трьох пунктах контролю. 112 населених пунктів Донецької області знеструмлено через обстріли.

Вранці 19 січня терористи провели артилерійський обстріл міста Дебальцеве Донецької області, загинули дві людини, поранення отримали 10 мирних жителів.

19 січня в результаті бойових дій в Донецьку снаряд потрапив в міську лікарню № 3.

Дві батальйонно-тактичні групи російських військ перетнули кордон з Україною.

Для української армії почали виробляти нові модернізовані БРДМ, які на озброєння ЗСУ можуть надійти протягом місяця.

Терористи продовжують зміцнювати свої позиції і готуються до нового "контрудару".

Начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін потрапив під артилерійський обстріл бойовиків ДНР на блокпосту під Гнутовим, недалеко від Маріуполя.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія намагається заморозити конфлікт в Донбасі.

Автор: Администратор сайта