Бойовики намагалися форсувати Сіверський Донець. Атаку відбито. Хроніка за 26 січня (КАРТА)

Бандформування "ДНР" і "ЛНР", а також збройні сили РФ ведуть активні бойові дії, домагаючись розширення зони конфлікту і збільшення площі підконтрольних територій.

Рада національної безпеки і оборони України 25 січня запропонувала внести зміни до законодавства щодо створення військово-цивільних адміністрацій у звільнених населених пунктах Донецької та Луганської областей. Про це Президент Петро Порошенко заявив у понеділок під час зустрічі з представниками фракцій коаліції.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 26 січня.

У Державній прикордонній службі України заявляють про факти ведення активної повітряної розвідки російськими безпілотниками і присутність військової авіації збройних сил Росії поблизу державного кордону.

За 25 січня терористи 115 разів обстріляли позиції української армії і мирні населені пункти.

За 25 січня підрозділи оперативного командування Північ Збройних Сил України в районах н. п. Сміливе і Весела Гора знищили близько 60 бойовиків і один танк супротивника. При цьому російсько-терористичні війська зазнали і другорядні втрати у вигляді 300 поранених.

Від обстрілів проросійських терористів у зоні АТО загинули семеро українських військових. Ще 24 силовики отримали поранення.

У районі Дебальцевого українські війська ведуть контрбатарейну боротьбу з артилерією НВФ. Всього по Дебальцевському плацдарму ведуть вогонь близько 40 артгармат і РСЗВ на ділянці від Первомайська до Чорнухиного, близько 15-20 одиниць поблизу Макіївки.

Під Авдіївкою українські військові захопили і знищили кілька танків терористів.

Бойовики обстріляли Станицю Луганську та прилеглі села з Градів. Загинули дві людини.

У Луганській області неподалік від смт Станиця Луганська сили АТО зірвали спробу бойовиків проросійських бандформувань форсувати Сіверський Донець з використанням понтонних секцій.

Донецький аеропорт знаходиться під частковим контролем українських військовослужбовців.

З території Мар'їнки і Красногорівки евакуйовані 75 дітей, які будуть розміщені в санаторіях і будинках відпочинку.

Черговий російський так званий "гуманітарний конвой" відправлять на Донбас 27 січня.

У Маріуполі, на автомобілі з гучним оповіщенням, поширюється свідомо помилкова інформація про те, що жителям міста необхідно покинути Орджонікідзевський район у зв'язку з можливим обстрілом.

Починаючи з перших днів російської інтервенції, за участь у військових діях Служба безпеки України затримала 41 громадянина Російської Федерації, а ще 10 оголосила в розшук.

В полоні у проросійських терористів знаходяться 184 українські військовослужбовці.

Автор: Администратор сайта