Бої за аеропорт Донецька тривають. Хроніка АТО 17-18 січня (КАРТА, ВІДЕО)

Бойові дії різко загостирилися протягом вихідних на Донбасі. Найгарячіша точка - аеропорт Донецька. Тут з п'ятниці тривають бої. Сторони зазнають втрат.

На тлі порушення Мінських угод з боку бойовиків Росія посилює свій військовий контингент вздовж українсько-російського державного кордону.

У зв'язку з ускладненням ситуації по лінії зіткнення вогню прийнято рішення закрити автомобільний пропускний пункт у місті Щастя, через який проходив рух у бік так званої ЛНР.

Україна призупиняє на невизначений термін автобусне сполучення з окупованими районами Луганщини через загострення ситуації в зоні АТО.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 17-18 січня.

З 20 листопада 2014 р. на Луганщині не їздять через відсутність палива приміські дизель-поїзди. Припинення роботи депо вже спровокувало масове скорочення працівників та заборгованість по зарплаті.

За 16 січня під обстрілами терористів загинули троє українських військовослужбовців, 18 отримали поранення.

У п'ятницю після обіду у Станиці Луганській на вул. Чапаєва була проведена диверсія проти українських військовослужбовців: вибухнула "банка меду", подарунок "місцевого жителя" забрав життя солдата і покалічив трьох інших.

В районі Маріуполя Донецької області бійці полку "Азов" протитанковою керованою ракетою знищили будинок, в якому переховувалися терористи, що обстрілювали українських військовослужбовців.

17 січня у Станиці Луганській близько полудня бойовики "ЛНР" обстріляли газовиків, які намагалися відремонтувати пошкоджений газопровід.

Під Маріуполем терористи обстріляли три села.

17 січня на Луганщині в результаті обстрілів проросійськими терористами населених пунктів загинули двоє військовослужбовців.

17 січня поблизу Донецького аеропорту стався жорстокий танковий бій і артилерійська дуель. Кіборги відбили у окупантів частину території.

У Донецьку артилерія сил АТО знищила батарею САУ окупантів. В Донецьку підірваний Путиловський міст. В'їзд до Донецька з північного боку тепер неможливий. Інформація, за яких умов це сталося, уточнюється.

За 17 січня під час обстрілів і боїв в зоні АТО загинули четверо військовослужбовців, ще 32 поранені. Про це на брифінгу повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

В лікарні Дніпропетровська 15 - 17 січня доставлено 60 українських військовослужбовців, поранених в зоні проведення антитерористичної операції.

О 6:00 18 січня українські військові в секторі Б, у районі аеропорту в Донецьку, отримали наказ відкрити вогонь по позиціях терористів. Про це повідомив радник Президента України Юрій Бірюков.

На Луганщині відповідно до домовленості губернатора Геннадія Москаля і лідера терористів ЛНР Ігоря Плотницького встановлений режим тиші на час свята Водохреща. Обстріли і бої зранку припинилися.

18 січня терористи обстрілювали з "Градів" населений пункт Вуглегірськ Донецької області з боку Єнакієвого. В результаті прямого попадання снаряда в приватний будинок загинули брати, хлопчики 7 і 16 років.

Українські військові отримали розвідінформацію про передислокацію бойовиків на Маріупольському напрямку, і відкрили щільний вогонь по техніці противника, в результаті чого був знищений танк.

20:38. Російський МЗС в поширеному повідомленні звинуватив офіційний Київ у зриві Мінських домовленостей, а також заявив, що Донецький аеропорт повинен знаходитися під контролем незаконних збройних формувань.

18 січня ввечері в Донецькому аеропорту підрозділи Збройних Сил України ведуть активні дії з метою очищення частини території аеропорту, яка досі контролювалася бойовиками.
8:24. Поранених бійців АТО вночі евакуювали з Донецького аеропорту.

 Захисники Донецького аеропорту у своєму відеозверненні знову заявили, що не збираються відступати.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта