Бої за Маріуполь: паніки немає, захист міста триває (ВІДЕО)

05.09.2014 06:38 Суспільство

З учорашнього дня проросійські бойовики пішли у наступ на Маріуполь. Мешканці міста, регулярна українська армія на добровольчі загони обороняли місто та відбили атаку бойовиків.

Пропонуємо коротку хронологію подій та думку мешканців Маріуполя.

Батальйон "Азов" і добровольці захистили підступи до міста. В селищах, які знаходяться недалеко від Маріуполя, вчора йшли бої.

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розповівши у своєму Facebook про подробиці.

Читайте також: "Граждане сепаратисты! Предупредительных выстрелов не будет!" Бердянськ готується до оборони (ФОТО)
                       Хроніка АТО за 3 вересня. Донецьк без води, українська армія мужньо тримає оборону (ВІДЕО, КАРТА)

"З Новоазовська в сторону Маріуполя рушила колона ворожої техніки в числі кількох десятків одиниць. Там були танки, БТР, вантажівки з піхотою", - пише він.

Потім колона підійшла до селища Широкино. Батальйон "Азов" і добровольці нанесли удар по бойовиках.

Українські військові знищили дві вантажівки з піхотою. "Потім два танки терористів з'їхали з дороги і підірвалися на мінах", - розповідає Геращенко.

Терористи запустили димову завісу, щоб прикрити свій відхід. Потім "Азов" стали обстрілювати з "Градів" і мінометів. "За свідченням очевидців, зона укріпрайону перетворилася на місячний ландшафт. По укріпрайону було випущено не менше 500 снарядів і мін всіх типів", - пише радник міністра МВС. 

Українські військові ближче до вечора завдали удару у відповідь. Всі бійці залишилися живі.

У Маріуполі, на східних окраїнах якого сьогодні відбувся бій з російськими військовими, не прозвучало жодного пострілу. Про це повідомили мешканці Маріуполя.

"Звичайно, всі хвилюються, дуже багато цих дурних повідомлень. Важливо, щоб не поширювали неперевірену інформацію і жодним чином не нагнітали", - сказав співрозмовник ЛігаБізнесІнформ.

Відповідаючи на питання, чи була чутна стрілянина в самому місті, очевидець сказав: "Так нічого й не було, фейки кидають, швидше за все". 

Сьогодні з ранку в Маріуполі знову стали чутні залпи важких знарядь. Звуки вибухів періодично повторюються. Про це повідомляє маріупольський сайт 0629.com.ua.

У прес-службі батальйону "Азов" повідомили, що за межами міста з боку Новоазовська працює українська артилерія, і підкреслили, що небезпеки для міста немає. У прес-службі також зазначили, що блокпост на виїзді з міста в мікрорайоні "Східний" уцілів після вчорашнього бою.

У штабі територіальної оборони міста повідомили, на даний момент ситуація в Маріуполі контрольована: "Усі військові перебувають на своїх місцях, - підкреслили тут. - Бої йдуть за межею міста - в 10-15 кілометрах. Місто захищене".

На відео - обстріл позицій української армії під Маріуполем зі сторони Новоазовська

Автор: Администратор сайта