Бунт місцевих та перегрупування російсько-терористичних військ. Хроніка АТО за 23 грудня (КАРТА)

24.12.2014 08:19 Суспільство
Української армії в зоні АТО протистоять 30 тис. бойовиків, з яких близько 8 тис. - російські військові. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак.

 З передових позицій російсько-терористичних військ в районі траси Маріуполь - Донецьк, від Новотроїцька до Оленівки, відзначається масове дезертирство місцевих бойовиків.

Пропонуємо огляд подій у зоні АТО за 23 грудня.

За добу 23 грудня бойовики 18 разів обстріляли сили АТО: на Луганському напрямку було сім обстрілів, Донецькому - чотири, Дебальцевському - чотири, Маріупольському - три.

23 грудня о 01:40 в Маріуполі підірвали залізничний міст через річку Кальчик на 1260 км залізничного перегону. Міністерство внутрішніх справ України кваліфікувало вибух залізничного мосту в Маріуполі як теракт.

Полк Національної гвардії "Азов" бере під контроль головні об'єкти життєзабезпечення Маріуполя Донецької області.

У Маріуполь на посилення сил АТО перекинули більше сотні бійців спецпідрозділу "Сокіл".

У районі Макіївки стався вибух у розташуванні ремонтно-відновлювального підрозділу зі складу одного з російських мотострілецьких з'єднань Центрального військового округу РФ.

У Ясинуватій Донецької області знову зафіксовано факти збройних зіткнень між бойовиками батальйонів "Оплот" і "Восток".

У районі Антрацита на блокпостах терористів (з числа  місцевих бойовиків, і російських "козаків") повсюдно введено платний пропускний режим.

Місцеві жителі Горлівки Донецької області повстали проти так званого "уряду" ДНР. Вони звернулися до так званої "влади" з вимогою провести 27 грудня загальноміські збори в присутності представників "уряду" і  міської "влади". Жителі міста вимагають відставки нинішніх керівників міста та законного обрання нових осіб.

Невідомий відкрив вогонь і поранив прикордонника в пункті контролю Георгіївка Луганської області.

Ввечері у центрі Одеси знову прогримів сильний вибух. Вибухівку підкинули під машину, припарковану біля волонтерського центру. Міліція кваліфікувала вибух в Одесі як теракт.

Позиції сил АТО знову обстріляли в районі трьох населених пунктів.

В Інтернеті з'явилася частина списку російських солдатів, офіцерів і добровольців, імовірно загиблих в Україні в період з травня по листопад 2014 року.

У Мінсоцполітики зафіксували понад 730 тисяч переселенців.

Франція наполягає на повному припиненні вогню в Донбасі.

Автор: Администратор сайта