Для переселенців у Харкові привезли гроші та гуманітарку з Польщі

19.12.2014 07:00 Суспільство
фото прес-служби ХОДА фото прес-служби ХОДА
Вранці 19 грудня в Харків прибув масштабний вантаж гуманітарної допомоги з Польщі.

 Близько 60 вантажівок, які привезли більше 150 тонн необхідних речей для вимушених переселенців.

Вантаж споряджений завдяки Програмі гуманітарної допомоги від МЗС Польщі, розрахованої на 1 мільйон доларів.

Програма складається з трьох частин: 1) видача карток з грошовою допомогою (приблизно на суму 200 тисяч доларів); 2) ремонтні роботи з підготовки до зими в таборі для вимушених переселенців «Ромашка»; 3) гуманітарна допомога.

Серед вантажів: понад 5 тисяч продовольчих пакетів, близько 2 тисяч дитячих гігієнічних пакетів, 200 ліжок для табору «Ромашка», зимові куртки, обігрівачі, спальні мішки і багато іншого.

Реалізація Програми в Україні здійснюється через Польський центр міжнародної допомоги (куратора проектів у Харкові та області з польського боку). З боку Харкова та області курирує проект Всеукраїнське об'єднання «Українські рубежі».

Дистрибуція допомоги здійснюватиметься у Харкові через організації, які куратори проекту вибрали як надійних партнерів. Зокрема, ОІ та БФ «Станція Харків», Червоний Хрест і БФ «Єдина родина».

Харківська область одержувачем такого значного гуманітарного вантажу обрана невипадково. Адже саме тут знаходиться найбільша концентрація ВПЛ, а ГІ «Станція Харків» володіє найбільш повною базою переселенців і нужденних, оскільки працює з цим контингентом з самого початку бойових дій в зоні АТО.

Автор: Администратор сайта