Добровольців та мобілізованих у Харкові тренують армійські командири (ФОТО)

06.02.2015 08:29 Суспільство
фото прес-служби ХОДА фото прес-служби ХОДА
У Харківській області триває підготовка особового складу зведеного підрозділу 92-ї окремої механізованої бригади.

Практичний вишкіл військовослужбовців, призваних в рамках проведення третьої та четвертої хвилі мобілізації, проводиться на базі загальновійськового полігона та у покинутих будівлях.

«На даному етапі підготовки воїнів з ними активно відпрацьовуються колективні дії на відкритій місцевості та в місті. Зазначу, що у цьому підрозділі служать здебільшого добровольці, яких не лякає можливість виконання обов’язків у зоні АТО. При цьому, понад 60 % бійців побували на Донбасі. Тож нашим новобранцям є на кого рівнятися і у кого переймати досвід», - пояснив т. в. о. заступника командира 92-ї окремої механізованої бригади по роботі з особовим складом майор Артур Батістов.

За словами цивільних викладачів, з військовослужбовцями вони відпрацьовують завдання щодо зачистки будинків, звільнення заручників, відбиття нападу на блокпост, а також дії у складі розвідувальної групи, евакуація пораненого з полю бою та інші спеціальні дії.

За словами майора Артура Батістова, після стрільб з пейнтбольних пристроїв, військовослужбовці обов’язково повторюють відпрацьовані вправи на полігоні зі штатною зброєю в руках. Таким чином, захисники Вітчизни краще засвоють навчальний матеріал і за короткий час підготуються до дій за призначенням.

За словами командування 92-ї окремої механізованої бригади, велику допомогу з матеріально-технічним забезпеченням особового складу надають волонтерські організації.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта