Харків мобілізувався. Чоловіки записуються у партизани, влада закликає до армії (ФОТО, ВІДЕО)

08.09.2014 06:46 Суспільство
Запис добровольців у партизани організований на площі Свободи в центрі Харкова. Тут же вчать навичкам поводження зі зброєю.

Поблизу столиків із табличками "Партизанський рух" - черга. Як пояснюють чергові з числа активістів громадської організації "Громадська варта", запис добровольців ведеться на випадок вторгнення ззовні. В анкеті потрібно вказати ім'я і прізвище, вік, військову або мирну спеціальність, район проживання.

"Відповідальність за формування партизанського руху несе організація "Громадська варта". Я не гарантуватиму тим, хто записалися, безпеку на 100 відсотків, але даю чесне слово, що ми зуміємо підготувати людей", - пояснює ситуацію координатор "Громадської варти" Валентин Бистриченко.

За його словами, на початку наступного тижня почнеться формування загонів добровольців для занять з інструкторами з батальйонів "Айдар" і "Харків-1".


Тут же по сусідству, поблизу БТРа і військового КамАЗа, військовослужбовці проводять відкритий урок поводження зі зброєю, включаючи пістолет Макарова, автомат Калашникова, снайперську рушницю Драгунова, ручні гранати. Тут же розміщені стенди - з картою військових комісаріатів Харківської області і з інформацією про "тривожний" рюкзак для бомбосховища. Волонтери-психологи і медики демонструють прийоми надання першої меддопомоги і правила поведінки в екстреній ситуації.

Тим часом Харківська міська рада розмістила звернення до мешканців міста. Влада закликає добровольців приходити до військоматів. Після формування підрозділів буде організовано проведення загальновійськової підготовки особового складу підрозділів у зручний для добровольців час (у вихідні дні, вечірній час). В якості інструкторів для проведення занять запрошуються офіцери запасу, ветерани, які мають досвід ведення бойових дій. 

Джерело: Укрінформ
Автор: Администратор сайта