Харківські медики будуть працювати у мобільному шпиталі в зоні АТО

12.08.2014 13:00 Суспільство
http://112.ua/ http://112.ua/
Згідно з плановим завданням з Харківської області мобілізують близько 100 медиків.

У цю кількість увійдуть всі категорії медпрацівників — лікарі, медсестри, фельдшери як чоловіки, так і жінки. Скоріше за все, вони будуть працювати у мобільному шпиталі на Донбасі, - розповів заступник військового комісара Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

- Вже сповіщені всі медичні заклади на території Харкова і області. Виняток буде зроблений лише по Ізюмській районній лікарні, адже там і так навантаження на лікарів надзвичайно велике. Саме вони першими приймають поранених бійців із зони АТО, - сказав Юрій Калгушкін.- Зараз планове завдання для області по медиках - близько 100 чоловік. Ми вже почали формувати мобільний шпиталь. Де саме він буде розташований, я поки що не можу сказати, але не виключаю, що це може бути на території Луганської чи Донецької областей, у звільнених населених пунктах.

Юрій Калгушкін додав, що зараз у військкоматах, попри розширення вікового бар'єра для призовників, надсилають повістки у першу чергу людям від 25 до 40 років. Для медиків і вищого офіцерського складу ця вікова межа розширюється до 45 років.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта