Хроніка АТО на Донбасі за 4 вересня. Російська армія та бойовики змінюють тактику (КАРТА)

05.09.2014 09:04 Суспільство
Одночасно з перегрупуванням своїх сил, українські війська завдають ударів по скупченнях живої сили і техніки противника.

Внаслідок російського обстрілу під Іловайськом загинули 13 бійців добровольчих батальйонів. Загинули 10 бійців батальйону "Дніпро-1", дев'ять зникли безвісти. В батальйоні "Миротворець" - четверо загиблих ". Також загинули вісім бійців батальйону "Івано-Франківськ".

Проводиться розслідування відносно дій керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу під час операцій біля міста Іловайськ.

Міністр оборони України Валерій Гелетей у Верховній Раді повідомив, що Україна не контролює 190 кілометрів державного кордону з Росією.

На допомогу правоохоронцям, що забезпечує правопорядок в зоні збройного конфлікту в Донбасі, відправилися більше 70 бійців батальйону особливого призначення "Київщина".

Командир батальйону "Прикарпаття" Віталій Комар заарештований на два місяці за клопотанням слідчого військової прокуратури Південного регіону.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 4 вересня.

Кількість обстрілів із території Росії значно зросло. З реактивних систем залпового вогню "Смерч" були обстріляні позиції українських силовиків неподалік Веселої Гори, Валуйського, Дмитрівки і Перемоги.

На території Луганської області українські військові зафіксували розгортання сучасної російської радіолокаційної станції мобільного комплексу протиповітряної оборони.

У ніч на 4 вересня біля села Дмитрівка Луганської області в результаті обстрілів з реактивних систем залпового вогню "Смерч" знищений базовий табір 12-го Київського батальйону територіальної оборони.

У Донецьку під ранок в результаті обстрілів снаряди потрапили в будівлю школи-інтернату для дітей, хворих на ДЦП.

У Красному Лимані Донецької області невідомі озброєні люди в масках-балаклавах увірвалися в будівлю міськради і викрали мера міста Леоніда Перебийніса та його заступника Володимира Азарова.

Бойовики ДНР скоїли вбивство співробітника прокуратури Донецької області.

В Донецьку обстановка залишається напруженою. У першій половині дня 4 вересня городяни повідомляли про вибухи в Петровському, Кіровському, Будьонівському та Ленінському районах. У Донецьку відновили мовлення дев'яти російських телеканалів. Також у Донецьку відсутнє водопостачання через аварію енергопостачання на Верхнекальміусской фільтрувальної станції, повідомляє прес-служба міськради.

Мобільні групи сил АТО в районі Комінтерново Донецької області знищили зенітну установку терористів і автомобіль "Урал". 

В Новоазовську терористи призначили нового голову адміністрації, а місцевим міліціонерам видали зарплату в рублях, повідомляє 0629.
 
25-й батальйон територіальної оборони і "Київ-2" змушені були відступити з Дебальцеве, щоб не потрапити в оточення, повідомив командувач "Київ-2" Богдан Войцеховський.

150 десантників зі Львова, які до останнього захищали аеропорт Луганська, повернулися додому.

Станом на 4 вересні за час проведення антитерористичної операції в Донбасі загинули 837 українських військовослужбовців, 3044 отримали поранення.

Автор: Администратор сайта