Хроніка АТО за 13-14 серпня. Терористи перегруповують сили, армія звільнила кілька міст (КАРТА)

14.08.2014 14:26 Суспільство
www.unian.net www.unian.net
Після успішних дій сил АТО протягом останніх днів терористи займаються перегрупуванням своїх сил і роблять спроби перехопити ініціативу, проводячи запеклі контратаки відразу за декількома напрямками.

Тим часом в штабі АТО заявляють, що бойовики використовують міни, використання яких заборонено міжнародними конвенціями.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні проведення АТО за другу половину дня 13 серпня - день 14 серпня.

Українські військові ведуть активний наступ на околиці Донецька. Наступальні дії вже дозволили звузити кільце навколо міста і відрізати шляхи, якими донедавна користувалися терористи.

13 серпня підрозділи Національної гвардії без втрат серед особового складу звільнили місто Гірське на Луганщині від проросійських терористів.

За 13 серпня в боях з терористами в зоні АТО загинуло дев'ять українських військовослужбовців, 18 отримали поранення. 

Читайте також: Хроніка АТО за 12-13 серпня. "Град" над селом, розстріл військових, просування армії (КАРТА)
                      З Харкова виїхало 26 фур гуманітарки у супроводі неозброєних ДАІшників 
                      Важкохворих малюків з Луганська привезли у Харків

В ніч на 14 серпня була попереджена спроба прориву "миротворців" Росії через кордон у Харківській області. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий.

Вдень 14 серпня українські десантники спільно з піхотинцями продовжили виконання бойових завдань в районі населених пунктів Новосвітлівка і Хрящувате з блокування східної частини Луганська.

В Луганську зберігається вкрай критична ситуація, місто, як і раніше, знаходиться в повній блокаді, при цьому не припиняються збройні протистояння та обстріли.

Терористи з мінометів і установок БМ-21 "Град" обстріляли позиції сил АТО в районі Новоганнівки Луганської області.

Внаслідок бойових дій в районі залізничних вокзалів Донецька і Ясинуватої з технічних причин і через неможливість забезпечити безпеку пасажирів не були відправлені поїзди № 37 Донецьк - Київ, № 84 Маріуполь - Київ і № 143 Донецьк - Санкт-Петербург. 

Обстановка в Донецьку станом на 13:00 напружена. За інформацією мешканців практично у всіх районах міста чутні звуки важких гармат і вибухи. Сьогодні о 12:00 артобстрілу піддався приватний сектор в Куйбишевському районі Донецька. Загинули двоє мирних жителів. З 11 по 13 серпня внаслідок бойових дій у Донецькій області загинуло 74 мирні жителі і 116 поранені.

Сьогодні українські десантники розбили велике угруповання терористів ЛНР з Первомайська Луганської області під час спроби нападу на позиції сил АТО біля міста Попасна. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив батальйон "Донбас".

Також сьогодні стало відомо про звільнення 13 військовослужбовців з полону. 11 хлопців зі Львівщини і двоє з Хмельницького зможуть повернутися до своїх родин, заявив начальник прес-центру управління оперативного командування "Північ" підполковник Анатолій Прошин.

"Спільно з представниками організації ветеранів Афганістану, бійцями батальйону "Айдар" сім'ям, матерям, батькам будуть повернуті 13 військовослужбовців, 11 з яких є військовослужбовцями військової частини, яка дислокується на Львівщині, а двоє - на Хмельниччині", - заявив він.

Автор: Администратор сайта