Хроніка АТО за 14-15 серпня. Луганськ у блокаді та розгромлена Успенка (КАРТА)

15.08.2014 12:29 Суспільство
ru.tsn.ua ru.tsn.ua
МЗС Росії вимагає припинення вогню в зоні АТО у зв'язку із завершальною стадією зусиль з доставки "гуманітарної допомоги населенню".

ЛНР продовжує примусову мобілізацію місцевих жителів до своїх лав. Бойовики намагаються контратакувати. Президент України Петро Порошенко повідомив, що двадцять п'ять українських військовослужбовців звільнені з полону терористів в Донецькій області.

Пропонуємо огляд основних подій в зоні проведення АТО за другу половину 14 - першу половину 15 серпня.

Одночасно з посиленням опорних пунктів біля населених пунктів Сніжне, Стаханов і Алчевськ терористи почали відведення частини живої сили і техніки ближче до кордону з Росією, в район Свердловськ - Ровеньки - Молодогвардійськ - Ізварине.

У місті Первомайськ 14 серпня тривали позиційні бої з терористами, які захопили одну з будівель в місті вже після його звільнення. Про це повідомив на брифінгу речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

В результаті обстрілу міста Зугрес на Донеччині загинули 15 осіб. Про це повідомив Департамент охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації.

За 14 серпня в боях з терористами в зоні АТО загинули п'ять українських силовиків. За поранених інформація уточнюється.

Два російські винищувачі періодично курсують уздовж кордону України, порушуючи при цьому повітряний простір нашої країни.

Пізно ввечері 14 серпня група міжнародних журналістів, які стежать за рухом "гуманітарного конвою" Російської Федерації, стала свідком перетину українського кордону військової техніки з території Росії. 

Очевидці говорять про прорив 70 одиниць військової російської техніки через кордон. Цю інформацію сьогодні на брифінгу підтвердив спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко. 

Вдень 15 серпня ця колона, яка сьогодні вночі перетнула кордон в районі пункту пропуску "Ізварине", намагається прорватися на допомогу бойовикам в оточеному Луганську.

Ранок 15 серпня в Горлівці Донецької області почався із залпів артилерії. Станом на південь обстріл, звуки якого чутні практично у всіх районах міста, тривав.

Українські силовики звільнили три населені пункти в Донецькій і Луганській областях - Булавінське, Чорнухине, Олександрівське.

Терористи проводять контратаки за декількома напрямками. Особливо запеклі бої ведуться за відновлення контролю над перерізаними ділянками стратегічно важливих трас Н21 (в районі Шахтарська) і М-04 (в районі н. п. Новосвітлівка і Хрящувате), які забезпечують зв'язок Донецька та Луганська з рештою територій, контрольованих бойовиками.  

За даними розвідки, відбулося значне збільшення кількості бойовиків в населених пунктах Сніжне, Торез та Шахтарськ Донецької області.

На сьогоднішній день українські військові не контролюють більше 100 кілометрів кордону з Росією.

Під час охорони громадського порядку в місті Слов'янськ бійці батальйону Київ-1 затримали сім терористів.

Ситуація в Луганську залишається вкрай критичною: відключений від енергопостачання обласний центр, як і раніше, знаходиться в повній блокаді. У місті немає світла, води, неможливо додзвонитися на мобільні та стаціонарні телефони.

Станом на 13.00 15 серпня Луганськ відрізаний від терористів.

Терористи продовжують обстрілювати Донецьк.

Батальйон територіальної оборони "Айдар" заявляє про 14 загиблих і 30 поранених учасників антитерористичної операції з 13 по 15 серпня. Загальне число загиблих за три доби з "Айдара" та інших підрозділів - 22 людини, повідомили в батальйоні. Радбез ці дані спростував. 

В результаті обстрілу з РСЗВ Град, встановленого на території Росії, був розбомблений український прикордонний пункт пропуску "Успенка".

Автор: Администратор сайта