Хроніка АТО за 19 серпня: прорив у Луганськ, бої за Донецьк, переговори від терористів (КАРТА)

19.08.2014 15:20 Суспільство
Сили АТО дійшли до центру Іловайська і водрузили український прапор над міськвиконкомом. Також армія взяла під контроль один з районів Луганська. Терористи посилили контратаки відразу за декількома напрямками.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні проведення АТО за 19 серпня.

У другій половині дня 18 серпня після запеклого денного бою батальйон "Донбас" увійшов до Іловайська - ключовий пункт оборони терористів на захід від Донецька, йдеться в повідомленні прес-служби батальйону. Групи батальйону заходили в місто Іловайськ з десяти різних напрямків, їм вдалося прорватися в центр міста. Тут вже майорить прапор України.

Читайте також: Харківські активісти взялися за виготовлення тестових бронежилетів для армії
                       Боєць батальйону "Айдар" харків'янин Геннадій Тома загинув під Луганськом
                     Хроніка АТО за 18 серпня. Зруйнована шахта Ахметова, обстріл мирної колони "Градами" (КАРТА, ВІДЕО)

Також ввечері 18 серпня у Суходольську на Луганщині сили АТО з артилерії знищили базу терористів, про кількість ліквідованих бойовиків поки не повідомляється.

За 18 серпня в зоні проведення АТО в боях з терористами загинув один український військовослужбовець, 28 отримали поранення.

У ніч на 19 серпня по підрозділах сил АТО за ніч було завдано десять обстрілів, у тому числі з боку Російської Федерації. Також артобстрілу знову піддалося місто Моспіно. У прикордонних районах тривають оборонні бої з утримання позицій у районі Саур-Могили.

Близько п'ятої ранку в районі населеного пункту Деркульське (Луганська область) сталося бойове зіткнення прикордонного наряду відділу "Біловодськ" з групою терористів, озброєних стрілецькою зброєю.

Лідер терористичної ДНР Олександр Захарченко заявив, що бойовики готові йти на конструктивні переговори і скласти зброю, якщо від Києва "надійдуть розумні пропозиції". Серед "розумних пропозицій" Захарченко назвав визнання незалежності ДНР.

Вранці 19 серпня сили АТО (механізовані і аеромобільні підрозділи у взаємодії з Національною гвардією) провели дії із зачисткиі населеного пункту Ясинувата.

В ніч з 18 на 19 серпня райони Луганська знову піддалися обстрілу. Люди живуть в умовах безперервних бойових дій, при цьому 17-й день відсутнє світло, вода, не працює мобільний і стаціонарний зв'язок.

Станом на 10:00 в центральних районах Донецька чутні постріли з важких гармат. У зв'язку з ситуацією, що ускладнилася з водопостачанням у Донецьку, щодня здійснюється підвезення технічної води за вказаними адресами. Як відзначають у міськраді, ця вода не придатна для пиття і приготування їжі. Бойовики обстріляли смт Оленівка Донецької області, розташоване за 20 км від Донецька.

В Артемівську Донецької області 7 серпня був затриманий один з місцевих бойовиків ДНР Семен Ходаковський.

Удень стало відомо, що командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко в Іловайську отримав осколкові поранення.

Сили АТО продовжують наступальні дії і закріплюються на певних рубежах у передмістях Донецька, Луганська, Горлівки, Первомайська та зосереджують зусилля на утриманні висот поблизу кургану Савур-Могила.

Росія продовжує нарощувати військове угрупування в Ростовській області.
Поранених в Донбасі терористів масово звозять до лікарень російського міста Донецьк Ростовської області, де їх лікують, пише The Financial Times.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста зменшив кількість своїх співробітників, які будуть супроводжувати вантажівки з гуманітарною допомогою з Росії для жителів Донбасу.

Автор: Администратор сайта